Svinjetina za žaru s limunom i origanom

Pileći ražnjići
svibanj 15, 2017
Ćevapčići punjeni sirom
rujan 29, 2017
Prikaži sve

Svinjetina za žaru s limunom i origanom

Svinjetina za žaru s limunom i origanom

Sastojci

  • 1 kg svinjskog filea
  • 1 crveni luk
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 2 češnja zgnječenog češnjaka
  • 4 lovorova lista
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • limun
  • sol

 

 

Priprema

Meso narežite na kockice veličine tri centimetra. Oljuštite luk te ga narežite na četvrtine pa svaku četvrtinu prepolovite. Pomiješajte meso i luk u velikoj zdjeli. Dodajte maslinovo ulje, vino, limunov sok, origano, češnjak, lovor, sol i papar. Očistite papire te ih narežite na kvadratiće. Probodite ih i nanižite na štapić kockice mesa, luka i papirke. Pecite iznad užarenog ugljena 10-15 minuta uz jedno okretanje i povremeno zalijevanje marinadom. Poprskajte s malo maslinovog ulja i limunovog soka te ih pospite origanom. poslužite ih s kriškama limuna uz neku salatu rižu ili što god Vam pade na um 🙂